Facebook

Sałatka brokułowa z rzodkiewką

salatka_brokulowaSkładniki:

  • 1zielony brokuł
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 4 jajka

Sos:

  • 200g jogurtu naturalnego – 1 opakowanie
  • 80g sera feta – 4 plasterki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, słodka papryka

 

Wykonanie: Brokuł ugotować na parze, żeby zachował jędrność  i piękny zielony kolor, a następnie odstawić go do ostygnięcia. Rzodkiewki umyć i pokroić na ćwiartki. Jajko ugotować na twardo i pokroić w ósemki. Sos przygotować miksując za pomocą blendera jogurt z serem fetą, majonezem i przyprawami. Składniki wymieszać z sosem.

Facebook
Zapraszam serdecznie do kontaktu:    Beata Banaszyńska